GIPOD 4.4 vandaag uitgerold in productieomgeving

- toegevoegd door AGIV
wegenwerken

Vandaag dinsdag 12 september 2017 rolden we het GIPOD 4.4 uit in de productieomgeving. De testperiode in b├Ęta rondden we met succes af en bracht geen problemen aan het licht.

Functionele wijzigingen: 

Deze release staat volledig in het kader van omleidingen en introduceert een nieuw proces voor het beheer van omleidingen. Het GIPOD-decreet is intussen in voege. In het decreet en het bijhorende uitvoeringsbesluit staat dat lokale besturen verantwoordelijk zijn voor het beheer van omleidingen op het openbaar domein. Hiervoor moesten we het GIPOD grondig aanpassen. Een overzicht van alle wijzigingen vind je in de functionele release notes.  

Belangrijk voor integratoren: 

We vestigen de aandacht op volgende punten:  

  • Bij de vorige release van het GIPOD schakelden we over naar nieuwe url’s voor de webapplicatie en het endpoint voor de services. We merken dat veel integraties nog steeds gebruik maken van de oude endpoints die we nog blijven ondersteunen tot 31/12/2017. Pas tijdig jullie integratie aan en gebruik de nieuwe endpoints: https://service.beta.gipod.vlaanderen.be/soap/gipodservice.svc voor bèta en https://service.gipod.vlaanderen.be/soap/gipodservice.svc voor productie. 
  • In het GIPOD 4.3 stapten we af van 2 periodes (gepland en effectief) voor een werkopdracht, en introduceerden we 1 periode met tijdsvenster en doorlooptijd. De overgangsperiode voor het doorgeven van de periode van een werkopdracht via de oude manier loopt nog tot 31/12/2017. Daarna resulteert dit in een fout. 

Een overzicht van de technische wijzigingen vind je in de technische release notes.   

Als je nog vragen hebt, neem je contact op met de Helpdesk Informatie Vlaanderen, informatie.vlaanderen@vlaanderen.be of tel. 09 276 15 00 elke werkdag van 8u tot 19u.