Melding incident FLEPOS-referentiestation Brugge

- toegevoegd door Informatie Vlaanderen
FLEPOS

Er is mogelijk een hoogteprobleem van 15 cm in de regio Brugge voor de periode 27 april tot 17 mei. De problemen ontstonden nadat we op donderdag 26 april de GNSS-ontvanger van het FLEPOS-referentiestation Brugge vervingen (Velodroomstraat 28, Brugge).

Vanaf vrijdag 27 april middernacht tot en met donderdag 17 mei om 17u was in die regio de hoogte niet 100% stabiel voor het RTK-correctiesignaal. In de regio Brugge (straal 15-20km) traden in die periode mogelijk hoogteafwijkingen van 15 cm op. 

Van dinsdag 8 mei 10u30 tot en met maandag 14 mei 8u was de hoogte wel oké voor survey en GIS-gebruikers. Van woensdag 9 mei 11u tot en met maandag 14 mei 8u was de hoogte wel oké voor automatisation (landbouw, aannemer). 

De XY-waarden waren steeds oké. Ze vertoonden al die tijd normale waarden. 

Controlemeting uit voorzorg 

Indien u in die periode werkzaamheden uitvoerde in die regio doet u best uit voorzorg een controlemeting om de hoogte te checken.  

Voor post-processing haalt u de correcte RINEX-data van deze periode voor het station Brugge af in de referentie-datashop. De hoogte werd gecontroleerd en is nu in orde.  

Meer informatie? 

Voor meer informatie over dit bericht neemt u contact op met de helpdesk Informatie Vlaanderen: tel. 09 276 15 00 of informatie.vlaanderen@vlaanderen.be.