Ruimtemonitor Vlaanderen zit in een nieuw kleedje

- toegevoegd door Departement Omgeving
Ruimtemonitor-Vlaanderen-zit-in-een-nieuw-kleedje

De Ruimtemonitor Vlaanderen werd gerenoveerd met nieuwe indicatoren, nieuwe functionaliteiten en een opgefrist gebruiksvriendelijk uiterlijk. Alle achterliggende geodata zijn gepubliceerd als open geodata en op die manier herbruikbaar via open geowebservices of download.

De Ruimtemonitor is een centrale toegangspoort tot indicatoren over de toestand van de ruimte in Vlaanderen. De toepassing voorziet een directe, interactieve en gebruiksvriendelijke toegang tot relevante indicatoren over diverse ruimtelijke thema’s die belangrijk zijn in Vlaanderen. Binnen de thematische indeling ligt de focus op de ruimte en staan de ruimtelijke processen centraal. De indicatoren zijn ook bruikbaar voor de ondersteuning van de beleidsvoorbereiding en -opvolging van het ruimtelijk beleid op alle Vlaamse bestuursniveaus.

Deze toepassing werd onlangs opgefrist, zowel op inhoudelijk, functioneel als technologisch vlak. Op korte termijn zullen er nog nieuwe of geactualiseerde indicatoren toegevoegd worden. Alle achterliggende geodata zijn gepubliceerd als open geodata via open geowebservices of downloadservices zodat je er zelf mee aan de slag kan binnen je eigen toepassing. Je kan dezelfde geodata ook terugvinden via de Geopunt Catalogus .

Via de Ruimtemonitor kan je ook de kaartvormige indicatoren in eigen beheer van het departement Omgeving die verschijnen in het Ruimterapport (RURA), raadplegen en downloaden.
Door de RURA-filterknop te activeren krijg je enkel de kaartindicatoren afkomstig uit het Ruimterapport te zien.