Catalogus

Ik klik op de knop ‘Bekijk op kaart’, de kaart opent, maar ik zie enkel de achtergrondlaag en niet de geselecteerde dataset. Wat is er mis?

Mogelijk wordt de dataset maar getoond vanaf een bepaald schaalniveau. Zoom in en kijk of de dataset zichtbaar wordt. Of er ingezoomd moet worden om een dataset zichtbaar te maken bovenop de achtergrondkaart vind je binnen de kaarttoepassing ook terug onder 'Mijn selecties'. Mogelijk werkt het systeem traag door de grootte van de dataset. Wacht voldoende lang om het systeem de tijd te geven om de dataset op te laden. Dit kan enkele seconden duren. Als je na een tiental seconden nog steeds niets te zien krijgt is er wellicht iets mis met de service. Gelieve contact op te nemen met de leverancier van de dataset of service. De contactinformatie vind je rechtstreeks op de detailpagina in Catalogus of door op de knop ‘Metadata’ te drukken.

De knop ‘Bekijk op kaart’ bij een bepaalde dataset of service is gedeactiveerd. Hoe komt dit en wat moet ik doen?

De knop ‘Bekijk op kaart’ is gedeactiveerd omdat deze dataset niet kan getoond worden op de kaart. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de leverancier van de dataset of service. De contactinformatie vind je rechtstreeks op de detailpagina in Catalogus of door op de knop ‘Metadata’ te drukken.

Ik heb een dataset gedownload. Hoe kan ik deze openen?

De meeste geografische datasets hebben een specifiek formaat (bvb. GML, ESRI Shapefile, MrSID,…) en vereisen specifieke software om deze bestanden te kunnen openen. Onder de knop 'Links en adressen' op Voor experts vindt u een overzicht van betalende software en van gratis software.

De knop ‘Download’ bij een bepaalde dataset of service is gedeactiveerd. Hoe komt dit en wat moet ik doen?

De knop ‘Download’ is gedeactiveerd omdat deze dataset niet kan gedownload worden. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de leverancier van de dataset of service. De contactinformatie vind je rechtstreeks op de detailpagina in Catalogus of door op de knop ‘Metadata’ te drukken.

Ik heb een interessante dataset, en wil deze graag publiceren in de Geopunt-catalogus zodat deze gemakkelijk kan gevonden worden. Kan dat en hoe moet dat?

Ja, dat kan. Hiervoor dien je de dataset te documenteren aan de hand van metadata. Je kan dit doen via het Geopunt-Metadatacenter of via een metadatacenter van een knooppuntpartner. Meer gedetailleerde info vind je in Voor experts onder het blok ‘Metadata’.

Ik heb een interessante service, en wil deze graag publiceren in de Geopunt-catalogus zodat deze gemakkelijk kan gevonden worden. Kan dat en hoe moet dat?

Ja, dat kan. Hiervoor dien je de service te documenteren aan de hand van metadata. Je kan dit doen via het Geopunt-Metadatacenter of via een metadatacenter van een knooppuntpartner. Meer gedetailleerde info vind je in Voor experts onder het blok ‘Metadata’.

Ik heb een interessante toepassing, en wil deze graag publiceren in de Geopunt-catalogus zodat deze gemakkelijk kan gevonden worden. Kan dat en hoe moet dat?

Ja, dat kan. Hiervoor dien je de toepassing te documenteren aan de hand van dit formulier. Het Geopunt-team zorgt er dan voor dat uw applicatie wordt getoond in Catalogus.