Presenteer jouw verhaal op de INSPIRE conferentie in 2018

- toegevoegd door Informatie Vlaanderen
#inspire_eu2018

Van 18 tot 21 september organiseren Belgiƫ en Nederland, samen met de Europese Commissie de INSPIRE conferentie in Antwerpen.

In het kader van INSPIRE hebben de lidstaten een Europees digitaal snelwegennet gerealiseerd waarover zij geo-informatie over de leefomgeving kunnen uitwisselen. In september 2018 neemt de community tijd om inspiratie, kennis en ervaring te delen. Als mede-organisator nodigen wij hierbij iedereen uit om zijn of haar presentatie- of workshopvoorstel in te dienen.

Inspireer gebruikers

Het centrale thema van de 2018 editie is “INSPIRE users: make it work together!”. Dit thema is verdeeld in drie subthema’s waarvoor wij graag presentatie en workshopvoorstellen ontvangen. Tijdens de conferentie is er ruimte voor presentaties van 15 minuten, speed presentaties en workshops. Voor alles geldt dat we zowel bijdragen van publieke als private partijen verwelkomen.

INSPIRE the Users

In dit subthema draait het om het inspireren van gebruik van INSPIRE en haar gebruikers. Denk aan voorbeelden van hoe jouw organisatie gebruik maakt van INSPIRE of toepassingen die je hebt ontwikkeld op INSPIRE.

Doing it Together

Hier draait alles om ‘samenwerking’. Wij zijn op zoek naar voorbeelden waarbij samenwerking tussen organisaties leidt tot slimme implementatie van INSPIRE of bijdraagt aan het optimaal gebruik ervan.

Making it work

En natuurlijk is er ook aandacht voor de technische kant. Hoe zorgen we ervoor dat het werkt? Heb je een implementatie issue dat je wilt voorleggen en bespreken in de INSPIRE community, dan is dit het subthema om je voorstel in te dienen.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar de INSPIRE conferentie van 2018? Check dan regelmatig de INSPIRE website op https://inspire.ec.europa.eu/conference2018 voor de meest recente informatie. Heb je al een idee voor een voorstel en wil je alles eens goed doorlezen? Ga dan meteen naar de pagina 'Call for submissions'.  

Wil je meer informatie over INSPIRE zelf? Surf dan naar de website van INSPIRE.

Wij kijken uit naar jullie bijdragen!