Geopunt - Hoogtekaart

screenshot van een hoogteprofiel

Toepassing voor de expert

Deze kaart is toegespitst op het weergeven van de hoogtegegevens in Vlaanderen. Op de kaart zie je de hoogtegegevens van Vlaanderen met een kleurlegende. Je kunt de transparantie van deze laag instellen zodat je de onderliggende achtergrondlaag erdoor kunt zien. Dat maakt het eenvoudiger om je te oriënteren.

Door te klikken op de kaart krijg je het dichtstbijzijnde ades te zien, samen met de hoogte van het aangeklikte punt.

Data

In deze hoogtekaart worden standaard de DTM-gegevens van het 'Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen II' gevisualiseerd. Daarnaast kunnen ook de DSM-gegevens van dit hoogtemodel en de DTM-gegevens van het 'Digitaal Hoogtemodel Vlaanderen I' weergegeven worden.

Hoogteprofiel

Deze kaart is bij uitstek geschikt om een hoogteprofiel op uit te tekenen. Daarvoor klik je onderaan op de knop 'Tools' en kies daar voor de tool 'Hoogte'. Dan moet je nog een lijn tekenen op de kaart waar je het hoogteprofiel van wilt zien. Dat kan een gewone rechte lijn zijn (eenvoudige doorsnede) of het tracé van een weg, de route die u dagelijks neemt, ...


 

De Hoogte-tool is ook beschikbaar in de andere Geopunt-kaarttoepassingen, maar daar is het niet zo eenvoudig om bij het uittekenen van de gewenste doorsnede rekening te houden met het reliëf van het landschap. Op deze kaart kun je dat dus veel eenvoudiger.

Verwante applicaties

DOV-Verkenner

Combineer alle DOV-data in de nieuwe Verkenner

Milieuhandhaving.be

Bij wie kan ik mijn milieuhinder melden?

Je provincie in cijfers

Data & Analyse van de vijf Vlaamse provincies