Nostalgeo

nostalgeo

Nostalgeo is een open en slimme web-applicatie die je toelaat om de oude stadszichten zo nauwkeurig mogelijk te lokaliseren in het hedendaagse straatbeeld. Op http://www.nostalgeo.com kan je niet enkel op zoek gaan naar oude straatbeelden in je eigen buurt, je kan ook zelf aan de slag gaan door jouw collectie oude foto's en postkaarten op te laden. Zo kan je je eigen archief online beheren en tegelijkertijd publiceren voor iedereen, gekaderd in het straatbeeld van vandaag. 

Nostalgeo maakt gebruik van de CRAB-gegevens om enerzijds adressen op te zoeken en anderzijds locaties op de kaart om te zetten naar adressen. Zo wordt er automatisch een adres toegekend wanneer een oude foto in nostalgeo wordt opgeladen. 

Nostalgeo is een ontwikkeling van nazka mapps die reeds verschillende prijzen won (de Open Data hackatons “Apps for Geo”, “Apps for Flanders” en “Apps for Europe”). Nazka mapps is gespecialiseerd in innovatieve kaarttoepassingen op maat, met een duurzame samenleving als missie. (http://www.nazka.be).

 

Fotoalbum

Verwante applicaties

Geopunt - Bouwen

Alle thema's rond bouwen verzameld op één kaart

Bathymetrische Databank

Toegang tot bathymetrische en nautische data