Stadsplan Antwerpen

""

Wat is Stadsplan?

Stadsplan is de kaarttoepassing van A-stad, de website van stad Antwerpen. Via deze webmap kan je nuttige locaties zoals containerparken, bibliotheken, stadsloketten, musea, zwembaden, fietspaden en scholen op kaart bekijken.

Hoe werkt het?

Net als op Stad in Kaart start je met een digitaal stadsplan. Aan de rechterkant bevindt zich de inhoudsopgave en kun je verschillende lagen toevoegen aan de kaart, zoals bibliotheken en begraafplaatsen. Ook is het mogelijk om gegevens op te zoeken op basis van trefwoorden in de zoekbalk. Adressen kunnen tevens via de zoekbalk gevonden worden.
Stadsplan biedt naast het bekijken van bestaande datalagen de optie om zelf kaartlagen aan te maken die bruikbaar zijn voor jou en voor alle andere bezoekers van antwerpen.be. Meer informatie over het aanmaken van een laag kun je hier vinden.
Tevens kan je de kwaliteit van de stadslagen verbeteren door fouten te signaleren.

Brondata

Basiskaart is gebasseerd op het GRB met eigen data van stad Antwerpen, ook de luchtfoto komt van Informatie Vlaanderen. Adressen kan je opzoeken aan de hand de CRAB-databank. De meeste stadslagen zijn aangemaakt door Stad Antwerpen of komen van derden. 

Voor wie?

Stadsplan is gericht op interne en externe gebruikers, zoals burgers en stadsmedewerkers.

Fotoalbum