Geopunt-catalogus

Met deze tool kan je de data in het metadatacenter van Geopunt raadplegen. Je kunt zoeken via trefwoorden met de toolbalk bovenaan. Je kunt ook filteren op GDI-thema, organisatie of eigenaar die de data heeft aangemaakt, de catalogus waaruit de data afkomstig is en het type in de catalogus. Vink hiervoor de optie "filtercriteria metadata" aan.

De gevonden fiches verschijnen in het linkse venster. Je kunt met de dropdown onder het venster de gevonden resultaten verder filteren en zo enkel resultaten met een WMS, WFS of download laten zien en niet de fiches die enkel een beschrijving van data bevatten. Als je een fiche aanklikt het linker venster, kan je in het rechtse venster de beschrijving ervan lezen. Er is ook een link om de fiche van de data te openen in het metadacenter.

Indien een fiche een bijhorende WMS, WFS of download link heeft, kan je via de knoppen links onderaan de service inladen in je project of de webpagina van de downloadlink openen.

Let op: zowel de typen "Dataset", "Datasetserie" en "Service" van de fiches kunnen een bijhorende service hebben, niet alleen deze met type "Service".