Geolokaal

OPGELET, deze informatie zal vanaf eind januari 2023 verhuizen naar de website van de VVSG.

Geolokaal werd door de Stuurgroep GDI-Vlaanderen opgericht om de lokale besturen beter te ondersteunen en te begeleiden bij het gebruik van geografische informatie binnen hun organisatie en het implementeren van de Vlaamse GIS-initiatieven (zoals CRAB, GRB, Wegenregister, enz.). De Vlaamse provincies, de VVSG en Digitaal Vlaanderen werken samen om deze ondersteuning te organiseren. Sinds 2012 hebben ook Flagis, Vlinter en V-ICT-OR zich hierbij aangesloten.

Deze website is een eerste stap om kennis te delen en biedt u alvast:
  • een kennisplatform met relevante GIS-documentatie;
  • een forum dat een ontmoetingsplaats kan worden voor iedereen die betrokken is bij de lokale GIS-werking in Vlaanderen;
  • nieuwsberichten en een agenda om u optimaal te informeren over nieuwe initiatieven, belangrijke wijzigingen, workshops, enz. 
Vergeet niet om geregeld eens een kijkje te nemen of abonneer je op wijzigingen van de kennisdatabank en nieuwsberichten.
 
Hopelijk vindt u de informatie die u zoekt. Uw vragen en suggesties kunt u ons via het contactformulier doorsturen, we proberen dan een antwoord of oplossing te bieden. Heeft u zelf een document of voorbeeld dat interessant kan zijn voor andere lokale besturen, dan zijn deze ook zeer welkom. Alvast veel plezier met Geolokaal!